2011. január 12., szerda

Murok-ország (2009. január 1 - 14.)

- Szováta -

Mikor még a csodás hegyek aljában éltem, minden más volt...más évet írtunk, és más volt a tél. Hideg, de olyan hideg amire már évek óta vágyom. És a nap...az is másként ragyog...de még a hóemberek is másként mosolyognak...igaz a sárgarépa is más otthon "Murok országban"...és a kavicsok...azokat az egy Isten saját kezével formálta - ott minden varázslatosabb!

Annyiszor kérdezem meg magamtól, hogy vajon hova tűntek azok a telek?

Persze lehet, hogy a nagyvárosokban azért nincs hó, mert mindenki fűti az utcákat ... s a várost télen is melegség lepi be... nem hó, s nem is "olyan" melegség. Az is lehet, hogy ez a globális felmelegedés az oka mindennek...és ha igen...akkor jót kacagok magamban, mert azok, akik mindenünkből ki akarnak forgatni, azok visszafordíthatatlan folyamatot indítottak el...még csak nem is szélmalom harcot...végül...hűtlenek leszünk a természethez - mi jó társ volt eddig - s ő elhagy...magunkra maradunk...egyedül meg az ember - túl azon, hogy semmit nem ér - semmit túl nem él.

Hátha egyszer elkezdődik minden elölről...s a bölcs természet kiküszöbölve az eddigi hibákat, egy új és csodásabb világot alkot a "fennvaló" jóváhagyásával. Remélem lesznek majd újra szép telek, s nem lesz az eső ónos, nem januárban virágzik majd a hóvirág, s februárban nem árulnak majd picust (barka). Remélem nem lesznek irigyek az emberek, s nem akarják majd a másét erőszakkal elvenni...s remélem a gyengéket felkarolják majd, nem a bagoly kiabálja majd mindenkire, hogy nagyfejű.

Nos...most akkor azt is elárulom, hogy a 4x4x4-es rubikot is ki tudom rakni...lassan jöhet az 5x5x5-ös. És aztán? Vajon mibe öljem bele az agyam? Néha azt hiszem öregszem...legutóbb mikor a vesém fájt s a korházban türelmesen vártam... megfeledkeztem a propoliszról, virágporról, mézről - s bár ezekkel 100 évig is élhetsz - lehet: annyit most (itt és így) nem is akarnék...

Csak egészség legyen... csak egészség s igazság.

http://magyarosiarpad.hu/naplom.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése