2010. április 30., péntek

SEGÍTSETEK TI IS!


KEPES ANDRÁS dedikált könyvére licitálhatsz!
(ITT: elnijofiuka@gmail.com)



Kedves Barátok, Ismerősök, Jóindulatú Érdeklődők!

Lassan egy éve már, hogy megtörtént a hihetetlen és elfogadhatatlan szörnyűség: 28 éves gyermekemet, Magyarosi Árpád Fiúkát kegyetlen, bestiális módon kivégezték a bolíviai Santa Cruzban.

Halála borzalmas volt: az órákon át tartó agonizálás után megfulladt a tüdőlövés során légcsövébe került vértől. Előtte brutális módon megverték, összerugdalták, megkínozták. A kapott 7 lövés egyike sem volt halálos: ha elszállították volna a közeli, 200 méterre levő kórházba, az élete menthető lett volna, ehelyett azonban szándékosan megvárták, míg meghal.

Az elmúlt hónapok alatt - a történtek tekintetében - az igazság közelébe sem kerültünk, a miértekre semmiféle választ nem kaptunk. A korrupt, hatalomvágyó bolíviai kommunista kormány (a rájuk jellemző, szokásos módokon) nem létező, kreált bizonyítékokkal próbálja igazolni aljas tettét, nem riadva vissza újabb gyilkosságok elkövetésétől, vagy hazugságoktól, megfélemlítéstől, fenyegetéstől, a „koronatanúk” lefizetésétől vagy kényszerítésétől, börtönbe zárásától sem.

Az ügyben eljárást fogok kezdeményezni az Amerikaközi Emberi Jogi Bizottság előtt, előtte azonban a helyi – bolíviai – jogorvoslati lehetőségeket (a Legfelsőbb Bíróságig bezárólag) ki kell merítenem.

A Bolíviában egyre erősödő diktatúra eredményeként mindeddig hiába kerestem bolíviai ügyvédet, aki Fiúka gyilkosainak kézrekerítésére Bolíviában a pert elindítja. Most mégis jelentkezett valaki, aki a kezdeti költségekre és a munkadíjára 3.000 USD-t kér. Tudom, ez nem nagy összeg pl. egy 100 milliós végkielégítéshez viszonyítva, csak nekem elérhetetlen, mivel még mindig a temetés költségeivel, a boncolás, valamint az erről készült jegyzőkönyv fordításainak költségeivel bajlódok.

Az, hogy Fiúka meggyötört, meggyalázott teste itthon nyugodhat, egy megtörtént csoda, mely jórészt a nagylelkű adományozóknak, valamint a Magyar Vöröskereszt (az adományok gyűjtésében kifejtett) hathatós segítségének köszönhető, és meg is köszönöm ismét mindenkinek.

Fiúka lelke azonban nem tud megnyugodni, mert életében az egyik dolog, ami foglalkoztatta: hová lett az igazság?

Most tehát (megköszönve azoknak, akik újra támogattak) ismét egy csoda beteljesítésére kérem mindazokat, akik velem együtt szívszorongva várják, hogy az igazságra fény derüljön, és egy kisstílű, véreskezű dél-amerikai gazember, a kommunista diktátor Evo Morales - aki egy másik gazember, Hugo Chavez oldalszelében lavírozva követi el (egyelőre büntetlenül) az emberek és az emberiség elleni bűntetteit -, és gyilkos bandája felelősségre vonása elkezdődhessen.

Pénzbeli támogatást a következő számlaszámokra szíveskedjenek eljuttatni:

Belföldről:
OTP 1177 3119-0005 5268-0000 0000
TÓTH MÁRIA

Külföldről:
IBAN: HU49 1177 3119 0005 5268 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
TÓTH MÁRIA
OTP BANK NYRT. BUDAPESTI RÉGIÓ
1113 BUDAPEST BARTÓK B. U. 92-94.

DEVIZA:
IBAN: HU06 1177 5056 4123 8013 0000 0000
BIC(SWIFT): OTPVHUHB
TÓTH MÁRIA
OTP BANK NYRT. BUDAPESTI RÉGIÓ
1052 BUDAPEST DEÁK FERENC U. 7-9.

Szívesen fogadnék egyéb felajánlásokat is: értékesebb (pl. aláírt) könyvet, festményt, CD-t vagy egyéb tárgyat, melyet licitálásra bocsájtanék (e-mail címem: elnijofiuka@gmail.com).

Arra biztatok előadókat, együtteseket, zenekarokat, hogy (lehetőségeik szerint) szervezzenek Fiúka emlékére előadásokat, és ezek bevételének egy részét – vagy egészét – is felajánlhatnák a cél érdekében.

"A világ egy életveszélyes hely. De nem is annyira a gonoszok miatt, akik alakítják, hanem inkább azok miatt, akik tetteiket elnézik, és engednek nekik." - mondta Albert Einstein.

Kérek mindenkit, aki teheti: ne engedjen a gonoszoknak, és segítsen abban, hogy a világ mindenki számára egy jobb, biztonságosabb és igazságosabb hely legyen.

MERT ÉLNI JÓ!

Budapest, 2010. március 20.
Magyarosi Árpád (Fiúka) anyukája, Tóth Mária

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése